Befejeződött a Havashalom park felújítása

Nyár elején kezdődött és igen jól halad a sashalmi városközpont rekonstrukciója. A leggyorsabban a projektbe tartozó útépítések – a Vörösmajor utca, a belső Veres Péter út, a Sashalmi sétány Margit utca és Veres Péter út közötti szakasza – készültek el, majd az Everling Kft. jóvoltából a Havashalom park felújítása is befejeződött.
Ez utóbbi iránt nagy volt az igény, hisz a parkot már elkészülte előtt használatba vették az emberek. Kovács Péter polgármester ezt látva úgy döntött, hogy bár még vannak hiányosságok – a női, férfi és mozgássérült mosdót, illetve babapelenkázót tartalmazó szociális blokk még nem készült el –, a parkot megnyitják a kerület lakossága előtt. A birtokbavétel szeptember 3-án délelőtt történt. Ám mielőtt az önkormányzat vezetése, illetve a kivitelező Everling Kft. vezetõi a hivatalból kiértek volna a parkba, azt már néhány kisgyermekes anyuka és egy lelkes nordic walkingozó már birtokba is vette.
A park összterülete 31 ezer négyzetméter, ebből több mint 23 ezer négyzetméternyi területet füvesítettünk be. Kilencszáz cserjét, 56 fát ültettünk. Új közvilágítás került a parkba és számos közösségi tér. Két játszótér, egy gördeszka pálya, egy szabványméretű és rekortán borítású kézilabdapálya, amelyet focira is lehet használni, illetve keresztbe két kosárlabdapályát alakítottunk ki. Két pingpongasztal és egy 480 méter hosszúságú rekortán futópálya szolgálja még a mozogni vágyók igényeit. A parkban található még két ivókút, 17 szemetes, 44 pad és két asztal, valamint több napozórézsű, és elszórtan (sokak fantáziáját megmozgatva) úgynevezett origamik, amelyek egyrészt díszei a parknak, másrészt pihenésül szolgálnak a park látogatóinak. A kutyásokra is gondoltunk, számukra egy elkerített kutyafuttatót építettünk.
Kovács Péter polgármester szerint a gyönyörű parkkal csak gazdagodott a kerület. Október közepére – miután minden elkészül – egy komolyabb átadó ünnepséget is terveznek.
A park éjjel-nappal nyitva áll majd, de kerítéssel védett létesítményeinket helyi rendeletünknek megfelelően 21 és 8 óra között (télen 18 és 8 óra között) zárva tartjuk majd. Fontolgatjuk annak a lehetőségét is, hogy a park állapotának védelme érdekében egy parkőrt is kinevezzünk. A vandál kezektől mindenképpen szeretnénk megóvni az eszközöket, s hogy ne firkálják össze őket, mindet védőbevonattal láttuk el. Amennyiben pedig megkezdődik a térfigyelő rendszer kiépítése a kerületben, úgy a park felügyeletéről már a rendőrség is tud gondoskodni – vázolta a jövőt a polgármester.