A piac

Piac_utemezes_legifoto

A piac továbbra is elsősorban a kiskereskedők, a magyar termelők számára teremt megjelenési lehetőséget. A felújítás során új csarnoképület épül 32 db őstermelői asztallal, 29 különböző méretű elárusító pavilonnal,  gombavizsgálóval és kulturált WC-kel, összesen1378 m2 alapterületen. Korszerűsítésre kerül a közvilágítás és megújulnak a közművek is. A piac az ökopiaccal együtt összesen 600 vásárlót tud egyszerre fogadni és 200 eladónak kínál majd kulturált elhelyezést. A felújítás során kiemelt figyelmet kap a vásárlók biztonsága. Ennek érdekében a piac környékén térfigyelő rendszer kerül kiépítésre.

Ökopiac
Budapesten 3-4 ökopiac működik, de azok is csak alkalmi jelleggel, hétvégi nyitvatartással. Állandó ökopiac, mely a hét minden napján várja a vevőket, elsőként itt Sashalmon fog megnyitni. A Sashalmi Ökopiacon helyet kapnak a magyar bio kistermelők és a hazai natúrparkok természetkímélő gazdaságaiból származó kiváló minőségű termékei. 63 árusító asztal és 7 üzlethelyiség kerül kialakításra, melyek a hét minden napján várják a kedves vásárlókat. Az üzletek között található majd bio zöldséges, bio élelmiszerbolt, hentes, hazai pékség, valamint tea-, kávé- és fűszerbolt is. Az Ökopiac biotermékeinek ellenőrzését a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. bevonásával tesszük.

A sport és rendezvénycsarnok
A piac mellet épül egy új sport és rendezvénycsarnok. A többfunkciós épület egyaránt alkalmas lesz  sportrendezvények, valamint a piachoz kapcsolódó vásárok, kiállítások lebonyolítására. A csarnok „küzdőtere” 12x28 méter, ami alkalmassá teszi több sportág (kosárlabda, teremfoci, röplabda, vívás, aerobik) művelésére. Kulturális események, vásárok alkamával egyidőben 210 fő befogadására lehet alkalmassá tenni az épületet.

Új köztér
Az átalakítást, felújítást követően a piac mai forgalma várhatóan jelentősen növekedni fog. A szintén megnövekedő gyalogos és autós forgalom miatt további 46 parkolóhely épül. A Margit utca Thököly utca és Sashalmi sétány közötti szakaszát a járda síkjához emelik. Hagyományos piacnapokon, illetve alkalomtól függően a gépkocsiforgalom elöl lezárt terület lesz.